You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

26 січня 2024

Халва в Туреччині та Вірменії
За допомогою наших солодощів які ми виготовляємо для вас з любов'ю та лише з натуральних і корисних для здоров’я продуктів, ваш рівень щастя та радості може стати набагато більшим. Для багатьох людей із різних країн солодощі також є частиною радості в житті, а як саме виготовляють ту частинку щастя зараз розповімо.
Туреччина. В Туреччині виготовляють лише три види халви. А жителі цієї країни як ми всі знаємо дуже полюбляють як і готувати так і вживати. Готують халву вони дуже якісно та гарно. 
Її рецепт дуже простий, туди додають лише: соняшникову олію, цукор, ядра арахісу, екстракт мильного кореню та ядра подрібненого фундуку. Не дивлячись на те що халва є дуже насиченою та калорійною їжею, процент жиру в турецькій халві не перевищує 25%.
В одному з трьох видів традиційної турецької халви є це один цікавий інгредієнт. Турки дуже люблять додавати до солодощі какао або шоколад, і через цей продукт халва забарвлюється у світло-коричневий колір.
Вірменія Як всім відомо Вірменія не є основним споживачем халви у світі. Але знаючи винахідливість цього народу вони змогли придумати свій фірмовий рецепт, який розрізняють із тисяч і навіть сотен інших. В цій країні люди виготовляють безліч видів цієї солодощі, але сьогодні ми розповімо вам лише про один із самих популярних та цікавих, але не менш простим. Халву у Вірменії готують лише з двох інгредієнтів це: мука, патока або мед. Іноді до цього рецепту можуть додавати моркву, що надає більш солодкого та насиченого смаку. Вірменська халва вважається найкориснішою у світі за рахунок відсутності жирів та різноманітністю корисних речовин із натурального меду та свіжої моркви.