Солодощі українського минулого
Мільйони людей по всьому світу люблять традиційну кухню своєї країни.
А також багато хто досі дотримується рецептів з часів їхніх предків. Компанія “ТриСтар” для виготовлення своєї продукції використовує лише рецепти перевірені роками, якістю та звичайно ж чудовим смаком.
Пастила
У давнину його назва писалася як «постила» - тобто те, що було надіслано або розстелено. Раніше ця насолода вважалася дуже дорогою і важкодоступною. Виготовлялася пастила із збитого пюре яблук або м'якоті ягід та меду.
Починаючи з XIX століття мед стали замінювати цукром. Колись представлена насолода експортувалася до Європи в результаті французи перетворили її на зефір. За радянських часів було розроблено спрощений варіант пастили у формі невеликих білих брусків, який виготовляється промисловим шляхом та набув загального поширення. На смак він більше нагадує зефір. А ось традиція домашнього виробництва пастили збереглася до наших днів.
Натуральна яблучна пастила — іржавого кольору, адже в первісний рецепт пастили не додавали білок курячого яйця, який надає десерту білого кольору. Хоча пастила і є насолодою, але все ж дуже корисною, вона містить у собі запаси вітамінів, пектин та клітковини, що допомагає підтримувати здоров'я та життя на багато років.
На сьогоднішній день вже вигадали безліч аналогів всім відомої пастили на різний смак і колір, але все ще не багато виробництва дотримуються стародавніх традицій.